Ακολουθήστε μας στο wikiloc

Μονοπάτια υπάρχουν σε όλα τα βουνά και εν δυνάμει όλα θα μπορούσαν να αποτελέσουν διαδρομές, όπως και όλοι όσοι περπατούν ή τρέχουν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις δικές τους διαδρομές, ανάλογα με το χρόνο, τη διάθεση, τις ανάγκες ή την παρατηρητικότητά τους.

Στην πραγματικότητα βέβαια τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και ιδιαίτερα στις δραστηριότητες και στα αθλήματα που έχουν ως φυσικό χώρο δράσης το βουνό, η ασφάλεια και η πρόβλεψη είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη.  Όταν λοιπόν προτείνουμε μια διαδρομή, καλό θα είναι να έχουμε κάποια κριτήρια που δεν είναι απλά μια καταγραφή στο GPS, αλλά μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη αναφορά σχετικά με τις διαδρομές που καταγράφουμε, είναι βασικό να τονίσουμε ότι αυτές δεν εξατομικεύονται από εμάς στα μέτρα ενός εκάστου, αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Αντίθετα, εσείς αναγνωρίζετε σ’ αυτές τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν και ταιριάζουν με την προπόνησή και την εμπειρία σας. Επίσης  ευνόητο είναι ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για μεταβλητούς παράγοντες όπως είναι οι καιρικές συνθήκες ή οποιαδήποτε υποκειμενική εκτίμηση. Αυτό σημαίνει, ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος να ενημερώνεται και να φροντίζει για τη δική του ασφάλεια. Όσο καλά και να μάθουμε μια διαδρομή, όσο καλό GPS και να έχουμε, πάντοτε θα πρέπει από πριν να ενημερωνόμαστε για τις καιρικές συνθήκες, να κάνουμε σωστό προγραμματισμό χρόνου, να έχουμε μαζί νερό και πρόχειρη τροφή και κυρίως να χρησιμοποιούμε το μυαλό και την κοινή λογική.

https://el.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=1520105

 

Τimbertrail.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο