Βασική ένδυση για αρχάριους δρομείς PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Runner's Outfit

runningshoes1

Αν είσαστε νέος στο άθλημα, μπορεί να αναρωτιέστε, "Τι θα πρέπει να φοράω στο τρέξιμο;" Ένα από τα πράγματα που αγαπώ σ' αυτό το άθλημα είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να φορά φανταχτερό εξοπλισμό ή ακριβά ρούχα για τρέξει αφού το μόνο που χρειάζεται κανείς ως βασικό εξοπλισμό για να ξεκινήσει, είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια...

Από την Christine Luff, About.com Guide

Αθλητικά Παπούτσια: Ο πιο σημαντικός εξοπλισμός για το τρέξιμο

Τα παλιά αθλητικά παπούτσια ή τα αθλητικά που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο πατήματος του αθλητή και για το στιλ τρεξίματος, αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες αθλητικών τραυματισμών. Για αυτό το λόγο, δεν είναι καλή ιδέα να ξετρυπώνει κανείς τα παλιά παπούτσια του τένις από την ντουλάπα του και να θεωρεί ότι μπορεί να τρέξει με αυτά. Χρειάζεστε καινούρια, καλά ενισχυμένα παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για τρέξιμο, με καλή εφαρμογή, κατάλληλα για τον τύπο του πέλματος σας και το είδος του τρεξίματος με το οποίο ασχολείστε (ορεινό, δρόμου κλπ).

Είναι καλύτερα να απευθύνεστε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα όπου οι ειδικοί μπορούν να εξετάσουν το πέλμα σας και τον τύπο τρεξίματος με τον οποίο ασχολείστε  και να σας προτείνουν το κατάλληλο παπούτσι. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε το πιο ακριβό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, αλλά η επένδυση σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια αποτελεί μια έξυπνη επιλογή που θα συμβάλει στην αποφυγή τραυματισμών και στην ενίσχυση της άνεσης κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Τι είδους ρούχα φορά κανείς στο τρέξιμο

Όταν πρωτοξεκινάτε στο άθλημα, δεν χρειάζεται να βιαστείτε να αγοράσετε ειδικά αθλητικά ρούχα. Απλά ντυθείτε άνετα και εξασκηθείτε. Οι γυναίκες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φοράτε καλά  αθλητικά σουτιέν τα οποία έχουν κανονική εφαρμογή επάνω σας χωρίς να σας σφίγγουν. Τα περισσότερα αθλητικά σουτιέν χρειάζονται αντικατάσταση έπειτα από αρκετά πλυσίματα, σε περίπτωση που χάσουν την ελαστικότητα τους ή αν το βάρος σας αλλάξει σημαντικά.

Όταν βγαίνετε έξω για αγώνες, προσέξτε ώστε να μη φοράτε πολλά ρούχα. Μετά το ζέσταμα, η επιπλέον θερμότητα που δημιουργείται στο σώμα σας θα σας κάνει να νιώθετε περίπου 15 με 20 βαθμούς πιο ζεστοί. Για αυτό το λόγο, αν η θερμοκρασία είναι υψηλή, θα χρειαστεί να ντυθείτε ελαφρά.

Όταν προχωρήσετε στο τρέξιμο, ίσως χρειαστεί να αρχίσετε να επενδύετε σε ορισμένα τεχνικά και ειδικά ρούχα. Αντίθετα με τα βαμβακερά ρούχα, τα συνθετικά υλικά, όπως τα CoolMax ή Dri-Fit, κρατούν την υγρασία μακριά από το δέρμα σας. Παρόλο που αθλητικά ρούχα από συνθετικά υφάσματα μπορεί να κοστίζουν κάτι περισσότερο, θα ευχαριστηθείτε την άνεση που προσφέρουν, ειδικά κατά την διάρκεια πολύωρων αγώνων. Καλή ιδέα αποτελεί επίσης να αποφεύγει κανείς να φορά 100% βαμβακερές κάλτσες. Οι αθλητικές κάλτσες που αποτελούνται από διαφορετικά συνθετικά υλικά προφυλάσσουν από τις φουσκάλες.

Τimbertrail.gr
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 23:49
 

worldsmarathons

            logo

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo