ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ο Παρνασσός είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την ελληνική ιστορία, καθώς είναι το βουνό που διάλεξαν οι αρχαίοι Έλληνες για να ιδρύσουν το περίλαμπρο μαντείο του Απόλλωνα στους Δελφούς. Εκτός όμως από την ιστορική αίγλη του ονόματός του, ο Παρνασσός συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση της Ρούμελης, καθώς περιβάλλεται από πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, ενώ είναι το δεύτερο βουνό της Ελλάδας που κηρύχθηκε ως εθνικός δρυμός το 1938, μετά τον Όλυμπο. Φαράγγια, χαράδρες, οροπέδια, απέραντα ελατοδάση, εποχιακές λιμνούλες, σπηλαιοβάραθρα, καταρράχτες, προστατευόμενα τοπία και βραχώδεις σχηματισμοί, πηγές και πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συνθέτουν τη μοναδική φυσιογνωμία του βουνού που είναι ένα από τα ψηλότερα της Ελλάδας.

Η TIMBERTRAIL οργανώνει δραστηριότητες γνωριμίας με τα μονοπάτια και τα φυσικά αξιοθέατα του βουνού με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, ανάλογα με την εμπειρία και τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.

  • Στείλτε μήνυμα στο messenger https://www.facebook.com/www.timbertrail.gr αφήστε όνομα – τηλέφωνο και το σχόλιό σας κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
  • Υπεύθυνος προγραμμάτων:Ανδρέας Καλογερόπουλος, πτυχιούχος Συνοδός Βουνού, μέλος ΕΣΑΒ τηλ.: 6937 388868, email: kalogeropoulosan@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο