Γλυκοπατάτες στο φούρνο με μπέικον & τυρί

Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ γευστικό λαχανικό με γλυκιά γεύση που δίνει στη μαγειρική εξαιρετικά νόστιμα πιάτα και ορεκτικά. Η προέλευσή της είναι από τη Νότια Αμερική και το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και απελευθερώνει ενέργεια σταδιακά, δίνοντας το αίσθημα του κορεσμού. Παράλληλα είναι πολύ θρεπτική και πλούσια σε βιταμίνες και καροτενοειδή.

Τα υλικά

4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους

4 φέτες μπέικον

150γρ. γραβιέρα Νάξου

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους. Τις πλένουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σ’ ένα pirex. Ρίχονυμε μια κούπα νερό και ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο  και  βάζουμε σε κάθε πατάτα μια φέτα τυρί γραβιέρα Νάξου και 1 φέτα μπέικον. Τις ψήνουμε ξανά έως ότου λιώσει το τυρί.

Σερβίρονται ζεστές σαν ορεκτικό.

Εκτέλεση συναγής Τουρλίδα Λαμπρινή

Αφήστε ένα σχόλιο