Κολοκυθόσουπα με γιαούρτι

Δοκιμάζοντας την πρώτη φορά την κολοκυθόσουπα με το γιαούρτι εντυπωσιάστηκα από τη γεύση της. Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που φτιάχνεται εύκολα με λίγα υλικά και είναι πολύ νόστιμη. Αναζητώντας την προέλευσή της διάβασα ότι είναι γαλλικό πιάτο, το οποίο όμως έχουμε προσαρμόσει στην ελληνική κουζίνα με διάφορες παραλ λαγές και δένει αρμονικά με οτιδήποτε θελήσουμε να συνεχίσουμε το γεύμα μας.

Τα υλικά

1 κολοκύθα πορτοκαλί περίπου 1 κιλό καθαρισμένη

1 μεσαίο ή μεγάλο κρεμμύδι

1 πατάτα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι (1φλυτζάνι του καφέ). Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα και ένα καρότο  σε χοντρά κυβάκια. Ρίχουμε και την κολοκύθα αφού προηγουμένως έχει κοπεί και τα σωτάρουμε όλα μαζί στο λάδι μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι ¾ κ.γ.  μέχρι να σκεπάσει τα υλικά μας. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και το καρότο και με τη ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Ρίχνουμε μισή κούπα του καφέ κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση ακόμη. Σερβίρουμε ζεστή με μία κουταλιά πλήρες γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και χοντροκομμένο πιπέρι.

Εκτέλεση συνταγής Τουρλίδα Λαμπρινή 

Αφήστε ένα σχόλιο