Ποδηλασία για απώλεια βάρους PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Health News & Tips
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 19:29

1396282457000-Cycling-City

Αν αποσκοπείτε στην απώλεια βάρους, η ποδηλασία μπορεί να είναι ευεργετική. Η σταδιακή απώλεια βάρους τουλάχιστον ενός κιλού την εβδομάδα, συνιστά έναν εύλογο στόχο και βοηθά στην διατήρηση του μυϊκού ιστού, ενώ αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα μακροπρόθεσμης επιτυχίας του στόχου σας. 

Eπιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος 
 

Οι άνθρωποι που χάνουν γρήγορα βάρος, ακολουθώντας συχνά δίαιτες στέρησης, είναι πολύ πιθανό να ξαναπάρουν τα κιλά μέσα στον πρώτο χρόνο. Σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι καλύτερα να γίνονται σταδιακά. Αν η ημερήσια σωματική δραστηριότητα συνιστά ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σας, προσπαθήστε να μην υποκύψετε στην τάση υλοποίησης περισσότερων αλλαγών έως ότου σταθεροποιήσετε αυτή την καθημερινή δραστηριότητα. Συχνά οι άνθρωποι  προσπαθούν να ανανεωθούν με δραματικό και μη ρεαλιστικό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. (σκεφτείτε τις αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς). Με άλλα λόγια, πιθανότατα δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε άσκηση, να κόψετε την ζάχαρη, την καφεΐνη και τα τσιγάρα ταυτόχρονα.

Καλύτερη Διατροφή = Καλύτερη Ποδηλασία = Καλύτερο Σώμα

Αφού σταθεροποιήσετε μια ποδηλατική καθημερινότητα και δρέπετε τους καρπούς του να νιώθετε πιο δυνατοί και υγιείς, μπορεί να θελήσετε να πραγματοποιήσετε ορισμένες αλλαγές στην διατροφή σας. Το κλειδί για μια υγιή διατροφή είναι η αύξηση τροφών (όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι κόκκοι ολικής αλέσεως και άλλες τροφές οι οποίες είναι θρεπτικά πιο ακέραιες και λιγότερο επεξεργασμένες) και ο αποκλεισμός από την διατροφή σας των λιγότερο υγιών τροφών. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ακέραιους κόκκους θα ενισχύσει την απώλεια των περιττών κιλών ενώ θα τροφοδοτήσει το σώμα σας με ενέργεια κατά τις ποδηλατικές σας εκδρομές.

Με τον καιρό, η ποδηλασία θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο δυνατοί, κομψοί και πιο θετικοί απέναντι στο σώμα σας. Αν συνεχίσετε να αθλείστε καθημερινά και να διατρέφεστε υγιεινά, η βελτίωση του σώματος σας είναι σίγουρη υπόθεση.

TIMBERTRAIL.GR 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 11:19
 

WORLD RACES

Patagonian International Marathon  

PIM 6_for_web

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας είναι ένας αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χιλή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine. Από την πρώτη διοργάνωση το 2012, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς ...Περισσότερα

Susitna 100

13071343

Η κοιλάδα Μatanuska-Susitne είναι μια περιοχή στη νότια κεντρική Αλάσκα. Απέχει 56χλμ βόρεια του Anchorage και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε υπερμεγέθη λαχανικά που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην ετήσια έκθεση της πόλης...Περισσότερα