Ποιοι καθιστικοί οι σημερινοί 40άρηδες από τους συνταξιούχους PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Health News & Tips
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 14:15

 

 

 

 

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Οι σημερινοί 40άρηδες περνούν περισσότερες ώρες καθισμένοι κάθε εβδομάδα απ’ ό,τι ο μέσος συνταξιούχος, ακόμα κι όταν δεν κάνουν δουλειά γραφείου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανέλυσαν στοιχεία από 14.367 εθελοντές και υπολόγισαν πόσες ώρες κάθεται ο μέσος άνθρωπος, από τα 16 του χρόνια και μετά.

Με μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν πως στους άνδρες μόνο όσοι έχουν ηλικία 16-24 ετών κάθονται λιγότερο από τους σημερινούς... 75άρηδες (6,6 ώρες την ημέρα έναντι 7,4 ωρών, αντιστοίχως). Όλες οι άλλες ηλικιακές ομάδες κάθονται πολύ περισσότερο.

Πρωταθλητές της ακινησίας αναδείχθηκαν οι άνδρες ηλικίας 45 έως 54 ετών, με 7,8 ώρες την ημέρα.

Αντίθετα, οι γυναίκες φαίνεται ότι είναι πιο δραστήριες (ας όψονται οι δουλειές του σπιτιού), καθώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες φάνηκε να κάθονται λιγότερο απ’ όσο οι 75άρηδες.

Για όσους εργάζονται, το 45% του χρόνου της καθιστικής ζωής αφιερώνεται στο επάγγελμά τους, αλλά το υπόλοιπο είναι όλα τα άλλα που κάνουμε καθισμένοι: φαγητό, τηλεόραση, κομπιούτερ, διάβασμα κ.λπ., γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Journal of Sports Sciences

Η καθιστική ζωή είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας, διότι σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρδιοπάθειας, διαβήτη, ακόμα και καρκίνου. Μάλιστα οι ειδικοί την συγκρίνουν πια με το κάπνισμα, όσον αφορά τις συνέπειές της.

Η νέα μελέτη έδειξε ακόμα ότι τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, το μεγαλύτερο τμήμα της καθιστικής ζωής αφιερώνεται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με ηλεκτρονικά μέσα (γράψιμο στο κομπιούτερ, τηλεόραση κ.λπ.).

Πηγή : Web Only

 

 

WORLD RACES

Patagonian International Marathon  

PIM 6_for_web

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας είναι ένας αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χιλή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine. Από την πρώτη διοργάνωση το 2012, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς ...Περισσότερα