Ποιες είναι οι πιο τεμπέλικες χώρες του κόσμου. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Αθλητικά νέα
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 15:40

tempelia 307397302

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ δημιούργησαν τον παγκόσμιο χάρτη της... τεμπελιάς, στον οποίο αποτυπώνεται πόσο κινείται μέσα στην ημέρα ο κάθε λαός.

Συγκεντρώνοντας και αναλύοντας δεδομένα από τις φορητές συσκευές 700.000 ανθρώπων, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι σε καμία χώρα από αυτές που μελετήθηκαν οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά δραστήριοι σωματικά.

Τα δεδομένα που αναλύθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας κάλυπταν λεπτό προς λεπτό 68 εκατομμύρια ημέρες και προέρχονταν από μια δημοφιλή εφαρμογή καταγραφής σωματικής δραστηριότητας ονόματι Argus.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες έκαναν μόλις 4.961 βήματα ημερησίως, σύμφωνα με το BBC. Από όλες τις υπό μελέτη χώρες, τις καλύτερες επιδόσεις είχε η Κίνα, με 6.189 βήματα ημερησίως κατά μέσο όρο, και τις χειρότερες η Ινδονησία, με 3.513 βήματα ημερησίως.

Σχετικά καλές (σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες) ήταν και οι επιδόσεις της Ιαπωνίας, στα 6.010 βήματα ημερησίως, και της Ισπανίας, στα 5.936 βήματα ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά ημερήσια σωματική δραστηριότητα που να φτάνει τα 10.000 βήματα, οπότε ακόμη και οι επιδόσεις των χωρών που χαρακτηρίστηκαν καλές σε σχέση με άλλες βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα ιδανικά επίπεδα.

Όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη, η χώρα μας βρίσκεται κάπου στη μέση της κλίμακας, γύρω στα 5.000 βήματα ημερησίως.

Ο Σκοτ Ντελπ, καθηγητής εμβιομηχανικής στο Πανεπιστημίου Στάνφορντ, επισήμανε πως η νέα έρευνα είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη έχει γίνει μέχρι τώρα σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Nature.

www.madata.gr 

 

 

WORLD RACES

Patagonian International Marathon  

PIM 6_for_web

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας είναι ένας αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χιλή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine. Από την πρώτη διοργάνωση το 2012, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς ...Περισσότερα

Susitna 100

13071343

Η κοιλάδα Μatanuska-Susitne είναι μια περιοχή στη νότια κεντρική Αλάσκα. Απέχει 56χλμ βόρεια του Anchorage και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε υπερμεγέθη λαχανικά που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην ετήσια έκθεση της πόλης...Περισσότερα 

Summer Mix 2017

αρχείο λήψης