Μυστικά για πολύ αδύνατους δρομείς PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Runner's Diet
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 00:06

kenyans1

Το τρέξιμο αποτελεί σίγουρα έναν αποτελεσματικό και ισχυρό σύμμαχο στην "μάχη" του αδυνατίσματος και της διατήρησης του βάρους. Οι δρομείς που διατηρούν τα κιλά τους πρέπει επίσης να ακολουθούν υγιεινή διατροφή και αντίστοιχο τρόπο ζωής.

Από την Christine Luff, About.com. Guide

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι οι δρομείς, ειδικά οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, μπορούν να τρώνε οτιδήποτε θέλουν επειδή θα κάψουν τις θερμίδες. Αλλά οι πολύ αδύνατοι δρομείς γνωρίζουν ότι το τρέξιμο δεν τους δίνει την άδεια να φάνε ότι θέλουν. Οι δρομείς που θέλουν να παραμείνουν αδύνατοι προσέχουν τις μερίδες τους. Σταματάνε να τρώνε πριν χορτάσουν. Συνήθως παίρνουν μαζί τους μια τσάντα για το σπίτι όταν τρώνε έξω, επειδή οι μερίδες συχνά στα ρεστοράν είναι πολύ μεγάλες. Φροντίζουν να τρώνε αργά αλλά να προσέχουν μην παραφάνε.

Τι να κάνετε;

Δοκιμάστε τις συμβουλές που ακολουθούν οι αδύνατοι δρομείς για να μετράνε το μέγεθος κάθε μερίδας.

Εξοικειωθείτε με το κανονικό μέγεθος μιας μερίδας. Μπορεί βασικά να είναι μικρότερες από ότι νομίζετε. Για παράδειγμα, 90γρ. κρέας έχουν περίπου το μέγεθος μιας τράπουλας . Μια μερίδα μακαρόνια ή ρύζι έχει το μέγεθος μιας μπάλας του τένις.

Φροντίζετε να τρώτε αργά και ελαχιστοποιήσετε τους παράγοντες που αποσπούν την προσοχή σας από το φαγητό. Είναι πιθανότερο να παραφάτε αν δεν προσέχετε πόσο τρώτε. Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Να μασάτε αργά- θα ευχαριστηθείτε περισσότερο το φαγητό σας και θα τρώτε λιγότερο.

Προσπαθήστε να σερβίρετε λιγότερη ποσότητα φαγητού στο πιάτο σας ή να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα. Αν βάζετε περισσότερο φαγητό μπροστά σας θα το φάτε επειδή βρίσκεται εκεί.

Να τρώτε πρώτα τα φρούτα και τα λαχανικά που έχετε. Έχουν λιγότερες θερμίδες και θα σας χορτάσουν νωρίς έτσι ώστε να αποφύγετε τον πειρασμό να φάτε περισσότερα φαγητά πλούσια σε θερμίδες. Για παράδειγμα, ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σαλάτα και με ντρέσινγκ λίγων θερμίδων.

Timbertrail.gr

 

worldsmarathons

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo