Τρέξιμο μετά μουσικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Race Tips
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 23:53

ipod

Από την Christine Luff, About.com Guide

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φοράτε ακουστικά και να ακούτε μουσική ενώ τρέχετε σε εξωτερικούς χώρους. Η μουσική μπορεί να εμποδίσει τον ήχο διερχόμενων αυτοκινήτων και άλλων κινδύνων. Ένας από τους βασικούς εθιμοτυπικούς κανόνες στο τρέξιμο είναι να μπορεί κανείς να ακούσει έτσι ώστε να μπορεί να μετακινηθεί ή να σταματήσει, αν χρειαστεί.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται επίσης η απώλεια του ρυθμού του αθλητή, καθώς ενδέχεται να αυξομειώνει την ταχύτητα του ανάλογα με τον ρυθμό της μουσικής.

Αν φοράτε ακουστικά κατά την διάρκεια ενός αγώνα, θα χάσετε μεγάλο μέρος από το κλίμα του ενθουσιασμού. Δεν θα είστε σε θέση να ακούσετε την μουσική από τις μπάντες ή τον κόσμο που επευφημεί τους αθλητές, ούτε θα μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους δρομείς. Υπάρχει επίσης πιθανότητα βλάβης της μουσικής σας συσκευής κατά την διάρκεια του αγώνα, γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να εξαρτάστε πλήρως από αυτή.

Είναι αλήθεια ότι οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων μπορεί να γίνουν μονότονοι, ειδικά όταν τρέχετε μόνοι σας. Μπορείτε όμως να βρείτε μια ομάδα δρομέων, έτσι ώστε να τρέχετε με παρέα. Ή όταν προπονείστε να προσπαθείτε να αλλάξετε την διαδρομή που ακολουθείτε συνήθως για να απολαύσετε λίγη θέα.

Αν η μουσική αποτελεί για εσάς πραγματικά ένα κίνητρο για να τρέξετε ( και αυτό ισχύει για πολλούς ανθρώπους), προσπαθήστε να την χρησιμοποιείτε σε χαμηλή ένταση ή μόνο με ένα ακουστικό, έτσι ώστε να εξακολουθείτε να μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας. Μπορείτε να κατεβάσετε τραγούδια με συγκεκριμένο ρυθμό ανά λεπτό, έτσι ώστε να είναι συμβατά με ρυθμό τρεξίματος που ακολουθείτε στους αγώνες σας (αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPod σας κατά την διάρκεια των βαρετών εκείνων αποστάσεων στον διάδρομο, είναι απόλυτα ασφαλές.

Timbertrail.gr/Δεκέμβριος 2013


 

worldsmarathons

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo