Δρομείς από την κούνια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Beginner Runners
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 12:59

lagopodaros 2

Με την παιδική παχυσαρκία να βρίσκεται σε άνθιση, η παρακίνηση των παιδιών προς τον αθλητισμό είναι πιο σημαντική από ποτέ.
Αν είστε αθλητής και θέλατε να ασχοληθούν τα παιδιά σας με το τρέξιμο, αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους. 

 Κείμενο: Christine Luff, About.com Guide

Τρέξτε μαζί τους σε πάρκα ή μονοπάτια
Ένας πολύ πιο ασφαλής και διασκεδαστικός τρόπος από το τρέξιμο στους δρόμους μαζί με τα παιδιά σας είναι να πηγαίνετε μαζί τους για τρέξιμο σε πάρκα ή μονοπάτια.  Μπορείτε να συνδυάσετε το τρέξιμο με το περπάτημα στην φύση ή το παιχνίδι στην παιδική χαρά μετά από λίγο τζόκινγκ γύρω από το πάρκο.

Πάρτε τα μαζί σας στους αγώνες σας

Την επόμενη φορά που θα τρέξετε σε κάποιο αγώνα, ζητήστε από τα παιδιά σας να γίνουν οι μασκότ σας. Το να σας βλέπουν να αγωνίζεστε και να βιώνουν τον ενθουσιασμό ενός αγώνα θα τα εμπνεύσει και θα τα ενθαρρύνει να δοκιμάσουν να τρέξουνε.

 
lagopodaros 2
                                     Ο αγώνας για παιδιά "Λαγοπόδαρος" στην Υπάτη
Βάλτε τα να τρέξουν σε έναν παιδικό αγώνα

Σε πολλούς αγώνες δρόμου διοργανώνονται παράλληλοι παιδικοί αγώνες είτε πριν είτε μετά τον κυρίως αγώνα. Οι αποστάσεις είναι πάντα μικρές- ξεκινώντας από 25 πόδια έως ένα μίλι, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Τα παιδιά παίρνουν συνήθως ένα μπλουζάκι, ένα παράσημο ή κάποιο άλλο αναμνηστικό από τον αγώνα για την συμμετοχή τους. Η συμμετοχή στην αγωνιστική εμπειρία θα προσελκύσει κατά πάσα πιθανότητα το ενδιαφέρον τους για το τρέξιμο.

Μοιραστείτε μαζί τους ένα ημερολόγιο τρεξίματος

Ένας ευχάριστος τρόπος για να διατηρείστε τον ενθουσιασμό των παιδιών σας για το τρέξιμο είναι να τους αναθέστε να παρακολουθούν τις αποστάσεις που διανύουν και να τις προσθέτουν. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παρακολουθεί τις αποστάσεις που διανύει σημειώνοντας τες σε ένα απλό σημειωματάριο ή ακόμα σε έναν υπολογιστή. Σημειώστε απλώς την ημερομηνία και τον υπολογισμό της απόστασης. Για να τα κινητοποιήσετε μπορείτε επίσης να τα βοηθήσετε να τρέξουν μια συγκεκριμένη απόσταση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα τρία μίλια σε έναν μήνα. Ένα πρόσθετο όφελος που προκύπτει για τα παιδιά σας είναι ότι εξασκούν τις μαθηματικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν περισσότερα για τον υπολογισμό των αποστάσεων.

Αναζητήσετε ένα νεανικό πρόγραμμα τρεξίματος

Όπως πολλοί ενήλικες, τα παιδικά μπορεί να θεωρούν το τρέξιμο ως ένα ατομικό άθλημα. Υπάρχουν ωστόσο πολλές εκδηλώσεις τρεξίματος για τα παιδιά. Η δημιουργία νέων φίλων και το τρέξιμο μαζί με άλλα παιδιά είναι ένα υπέροχος τρόπος να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους για το τρέξιμο.

TIMBERTRAIL.GR
 

worldsmarathons

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo