Ο πόνος στο γυναικείο στήθος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Runner's Outfit
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 16:28

Sports Bra_-_123917_454050c

Οι γυναίκες δρομείς έχουν ένα μειονέκτημα όταν τρέχουν: Οι μαστοί τους αναπηδούν σε κάθε διασκελισμό και το γεγονός αυτό ενοχλεί το μαζικό αδένα (τον επικρατούντα ιστό του μαστού), προκαλώντας πόνο. Όταν μάλιστα η δρομέας δε φορά στηθόδεσμο (ή φορά, αλλά είναι ανεπαρκής), το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται.

Eπιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος 

Ο αθλητικός στηθόδεσμος μπορεί να βοηθήσει στο παραπάνω πρόβλημα καθώς και στην πρόληψη της πρώιμης πτώσης των μαστών, γιατί ελαττώνει την έλξη που δέχονται οι σύνδεσμοι του Cooper, οι σύνδεσμοι δηλαδή που συγκρατούν τους μαστούς στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα. Ο στηθόδεσμος οφείλει ν' αναχαιτίζει την υπερβολική κινητικότητα των μαστών σε σχέση με το θώρακα και να περιέχει τουλάχιστον 55% βαμβάκι για να διαθέτει αρκετή απορροφητικότητα. Η ελαστικότητά του, εξάλλου, θα πρέπει να είναι ελάχιστη, αν και κάποιος βαθμός ελαστικότητας θα εξυπηρετούσε την αναπνοή.

Οι φαρδιές ανελαστικές τιράντες, επίσης, στέκονται στους ώμους και δεν «κρέμονται» στα πλάγια. Οι κόπιτσες πρέπει να είναι καλυμμένες για να μη γρατζουνίζουν το δέρμα. Οι διάφορες ραφές του στηθόδεσμου δεν πρέπει να διασταυρώνονται με τις θηλές, ώστε ν' αποφεύγεται ο ερεθισμός τους.

Η εφαρμογή, τέλος, μίας πλατιάς (εύρους10 εκατοστών) ελαστικής ταινίας κάτω από τους μαστούς, στο κατώτερο άκρο του στηθόδεσμου, φαίνεται ότι βοηθά στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της κινητικότητας τους γιατί την ελαττώνει τουλάχιστον κατά 50%.

Timbertrail.gr 
 
  RUNNERS WORLD

worldsmarathons

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo