Συνήθεις τραυματισμοί στο τρέξιμο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Runner's Injuries

images

 
18/9/16

Παρά τις προσπάθειες σας για την καλύτερη πρόληψη ενάντια στους τραυματισμούς, μπορεί να χρειαστεί να έρθετε αντιμέτωποι με άλγη και πόνους. Οι περισσότεροι τραυματισμοί στο τρέξιμο αναπτύσσονται μέσα σε μερικές εβδομάδες, ενώ άλλοι χρειάζονται αρκετό διάστημα για να επουλωθούν.  Ας δούμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους.

Από την Christine Luff, About.com Guide
Τενοντίτιδα Αχίλλειου Τένοντα

Η τενοντίτιδα Αχίλλειου τένοντα αποτελεί έναν τραυματισμό που εμφανίζεται όταν ο Αχίλλειος Τένοντας- η μεγάλη δέσμη ιστών που συνδέουν τους μυς στην πίσω πλευρά του χαμηλότερου τμήματος του ποδιού προς το οστό της πτέρνας- εμφανίζει φλεγμονή ή ερεθισμό.

Διάστρεμμα Ποδοκνημικής Αρθρώσεως (Αστραγάλου)
Το διάστρεμμα ποδοκνημικής αρθρώσεως οφείλεται συχνά σε στραμπούληγμα ή γύρισμα του ποδιού που οδηγεί σε πρήξιμο και πόνο πάνω και γύρω από τον αστράγαλο.

Μαύρα Νύχια
Οι δρομείς ειδικά εκείνοι που προπονούνται για αγώνες μεγάλων αποστάσεων, μπορεί να υποφέρουν από μαύρα νύχια, που οφείλονται στην τριβή των νυχιών με το εμπρόσθιο μέρος των αθλητικών παπουτσιών. Κάτω από το δάχτυλο του ποδιού δημιουργείται μια φλύκταινα που οδηγεί στην τελική πτώση του νυχιού.

Φουσκάλες
Παρόλο που δεν αποτελούν σοβαρό τραυματισμό, οι φλύκταινες- οι γεμάτες υγρό εκείνες φουσκάλες στο δέρμα των ποδιών σας- μπορεί να είναι πολύ επώδυνες κρατώντας σας μακριά από το τρέξιμο.

Τριβή
Η τριβή προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση- συγκεκριμένα, από το τρίψιμο πάνω σε χαλαρό ύφασμα ή άλλο δέρμα.

Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας
Το έντονο κάψιμο στο γόνατο ή πόνος στο ισχύο αποτελούν χαρακτηριστικά συμπτώματα του Συνδρόμου Λαγονοκνημιαίας Ταινίας, το οποίο αποτελεί πολύ συχνή μορφή τραυματισμού ανάμεσα στους δρομείς.

Θλάση / Τράβηγμα Μυών ή Διαστρέμματα
Οι θλάσεις των μυών και τα διαστρέμματα αποτελούν συχνούς και ενοχλητικούς τραυματισμούς για τους αθλητές, που χαρακτηρίζονται από πόνο και ακαμψία του προσβεβλημένου μυ.

Το «Γόνατο του Δρομέα»
Μια συχνή ενόχληση που εμφανίζεται συχνά στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων είναι το «γόνατο του δρομέα», με τον χαρακτηριστικό πόνο γύρω και καμιά φορά πίσω από την επιγονατίδα.

Πελματιαία Απονευρωσίτιδα
Ο πόνος στις φτέρνες προκαλείται συνήθως στους αθλητές από φλεγμονή στην πελματιαία περιτονία, κατάσταση γνωστή με το όνομα πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Διαξιφιστικός πόνος
Πρόκειται για έναν οξύ, έντονο πόνο που εμφανίζεται κάτω από το χαμηλότερο άκρο των οστών των πλευρών και οφείλεται σε μυϊκό σπασμό του διαφράγματος.

Κνημιαία Περιοστίτιδα
Μια από τις πιο συχνές μορφές τραυματισμού για τους αρχάριους αθλητές, που χαρακτηρίζεται από πόνο στο πρόσθιο χαμηλό μέρος του ποδιού.

Κάταγμα Κόπωσης
Τα κατάγματα κόπωσης, ή μικρές ρωγμές στην επιφάνεια ενός οστού, αποτελούν σοβαρή μορφή τραυματισμού που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
               
Timbertrail.gr

 

 
  RUNNERS WORLD

worldsmarathons

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo