MTR Begginers


Ο πρώτος σας ορεινός αγώνας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTR Begginers
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 23:13

Είστε έτοιμοι να ζήσετε έντονες στιγμές; Να αντικρύσετε υπέροχες εικόνες;  Να νιώσετε την ορεινό μεγαλείο με τις απίστευτες εναλλαγές, τον ευωδιαστό βουνίσιο αέρα, τα τρεχούμενα νερά και τους όμορφους ήχους του δάσους; Καλώς ήρθατε λοιπόν, στον συναρπαστικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος!

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα διαβάσετε ότι χρειάζεται να ξέρετε για την πρώτη σας συμμετοχή σε ορεινό αγώνα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος / Timbertrail.gr

 
Oδηγός για αρχάριους ορεινούς δρομείς PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTR Begginers
 Trail-Run-fast

19/1/16

Για τους αρχάριους στο ορεινό τρέξιμο η αίσθηση του μονοπατιού αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία. Μόνο που τα μονοπάτια, έχουν χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν εντελώς από την άσφαλτο και από αυτό που λέμε στο τρέξιμο "δρόμο".  

Eπιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος

 
Κάνε την αρχή στο ορεινό τρέξιμο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTR Begginers

ot-2010-MG-019

25/9/15

Ορεινό τρέξιμο. Μια πρόκληση για το σώμα και τις αισθήσεις. Μήπως κουραστήκατε από την αδιάκοπη και μονότονη κίνηση στην άσφαλτο ή στις πλακόστρωτες επιφάνειες; Μην απογοητεύεστε πάντα υπάρχουν λύσεις. Ακολουθήστε τα βήματα των δρομέων που ανακάλυψαν την απόλαυση του ορεινού τρεξίματος και κάντε μια νέα αρχή αν όχι πιο ξεκούραστη σίγουρα πιο συναρπαστική.

 
Kείμενα: Έλινορ Φις και Μάικλ Μπέντζ
 
Γνωρίστε το Ορεινό Τρέξιμο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTR Begginers
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 21:15
 
Το ορεινό τρέξιμο είναι ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια αποκτά μεγάλη δημοτικότητα σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς συνδυάζει ιδανικά την άθληση και την ευεργετική επαφή με το ορεινό περιβάλλον. Στην ανάπτυξη και διάδοση του ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας, συνέβαλλαν και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό αγώνες όπως ο ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου, ο Olympus Marathon, ο Μαραθώνιος Ηρακλής και άλλοι ακόμα αγώνες μικρότερων αποστάσεων που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες δρομείς.

Παράλληλα, φέτος (σ.σ. Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το 2008) για πρώτη φορά ο ΣΕΓΑΣ όρισε ως αγώνα πρόκρισης για την αντιπροσωπευτική ομάδα στον 1ο Βαλκανικό αγώνα  Δρόμου σε Βουνό, τη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008.
Βεβαίως,  η αυξανόμενη δημοτικότητα δεν έχει πάντα οφέλη καθώς μαζί με αυτά τις περισσότερες φορές φέρει και «παρενέργειες» που έχουν ως αποτέλεσμα την παρεξήγηση και  τη δημιουργία μύθων ή ασαφειών γύρω από κάποιο αντικείμενο.

Για παράδειγμα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι είναι το ορεινό τρέξιμο, ποιες είναι οι απαιτήσεις και η φιλοσοφία του αθλήματος, ενώ άλλοι εσφαλμένα το συγχέουν με την ορειβασία και το θεωρούν ως ένα είδος «αγωνιστικής ορειβασίας».

Ένα ακόμα συχνό σφάλμα που επιφέρει σύγχυση σε πολλούς, είναι η κοινή χρήση του όρου «αγώνας βουνού». Αγώνες δρόμου σε ορεινό περιβάλλον γίνονται, αυτό όμως δεν τους καθιστά αγώνες ορεινού τρεξίματος βάσει των προδιαγραφών της ΙΑΑF. Επομένως ποιος  είναι ο αγώνας βουνού και ποιος όχι;
Για να ξεκαθαρίσουμε τουλάχιστον τις βασικές έννοιες κι όχι να δίνουμε αυθαίρετες ερμηνείες συμβουλευτήκαμε επίσημους φορείς όπως η  Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού IAAF και η Παγκόσμια Ένωση Ορεινού Τρεξίματος (WMRA).


Εισαγωγικό κείμενο & Επιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος