Έξυπνα tips για ποδηλάτες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Προπόνηση
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 00:01

 foto188-1

11/10/16

Ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές απλώς δεν έχουμε διάθεση όταν βγαίνουμε για μια βόλτα με το ποδήλατο. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το συναίσθημα να προσπαθούμε   να περάσουμε  ένα εμπόδιο ή να ανέβουμε  μια σύντομη ανηφόρα και να νιώθουμε  ατονία και έλλειψη συντονισμού.

Από τον Kevin Tisue

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για βελτιώσετε αυτές τις όχι και τόσο ευχάριστες ποδηλατικές εξορμήσεις. Τα περισσότερα εννοούνται, αλλά κάποια αυτά μπορεί και να αποδειχτούν χρήσιμα για εσάς.

Πρώτα απ’ όλα φροντίστε να έχετε φάει καλά. Ακολουθείστε μια καλή, υγιεινή, πλήρη σε ενέργεια διατροφή. Ένα αναψυκτικό ή μια μπάρα ενέργειας μπορεί να σας κρατήσει. Η κατανάλωση τροφής και υγρών κατά την διάρκεια μιας μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής είναι πολύ σημαντική. Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια για να συνεχίσει κι εσείς είστε ο μόνος που μπορεί να το τροφοδοτήσει.

Μια δεύτερη σημαντική ενέργεια από την πλευρά σας είναι να κάνετε ζέσταμα. Αφιερώστε ένα λεπτό για να τεντώσετε τους μυς και να ζεστάνετε το σώμα σας. Αν συμμετέχετε σε κάποιον αγώνα κι αυτός ξεκινά με δυσκολίες, κάντε λίγο πεντάλ γύρω από το χώρο στάθμευσης λίγο πριν από την εκκίνηση. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τον έλεγχο έως ότου το σώμα σας βρει τι πρέπει να κάνει.

Τρίτον, βρείτε την ισορροπία σας. Μερικές φορές όταν τα πράγματα δείχνουν να μην πηγαίνουν και τόσο καλά, βοηθά να αφιερώστε λίγο χρόνο στο να βρείτε την ισορροπία σας. Προσπαθήστε να προσαρμόστε το βάρος του σώματός σας μένοντας σχεδόν ακίνητοι, μειώστε την ταχύτητα, τριγυρίστε γύρω από μερικά εμπόδια, ή προσπαθήστε να τρέξετε κατά μήκος μιας καμπύλης ή ακολουθώντας μια σφιχτή γραμμή.

Κάποιες φορές νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο θα βρω το ρυθμό μου και ότι η ισορροπία που θα αποκτήσω θα μου χαρίσει μια πιο ευχάριστη βόλτα.

Αν τίποτε από όλα αυτά δεν λειτουργήσει, μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας, γυρίστε στο σπίτι σας, και αφήστε την ποδηλασία για την αυριανή ημέρα που ίσως αποδειχτεί καλύτερη.

TIMBERTRAIL.GR

 

 

 

 
  RUNNERS WORLD

worldsmarathons

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo