Τα 6 σημαντικότερα λάθη στην ορεινή ποδηλασία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTB Outdoor & Recreation
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 10:15

mtb mola -parnitha

Τα έπαθα, τα έκανα και έμαθα από τα λάθη μου. Τώρα θέλω να ενημερώσω όσους αρέσκονται στα οζώδη λάστιχα και στα ανώμαλα εδάφη. Μην κάνετε τα ίδια λάθη που εγώ- και πολλοί άλλοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας- έχουν κάνει. Αποφύγετε τα παρακάτω λάθη...

Από την Beth Puliti, About.com Guide

Παράβλεψη ομαδικών διαδρομών 

Μου πήρε πραγματικά πολύ καιρό να αισθανθώ αρκετά άνετα  για να συμμετάσχω, στην τοπική ομάδα ορεινής ποδηλασίας κάθε εβδομάδα. Μια μέρα το έκανα και ένιωσα μεγάλη απογοήτευση που δεν το είχα κάνει τόσο καιρό. Το νόημα των ομαδικών ποδηλατικών διαδρομών ξεπερνά κατά πολύ την απλή ομαδική βόλτα. Ουσιαστικά, βοηθά τον αθλητή να ακονίζει τις δεξιότητες του, να έρχεται σε επαφή με άλλους ποδηλάτες με τους οποίους μοιράζεται τον ίδιο τρόπο σκέψης και να εξοικειώνεται με μονοπάτια, τα οποία μπορεί να μην έχει συχνά την ευκαιρία να διασχίσει. Να θυμάστε ότι οι ομαδικές βόλτες έχουν το νόημα που τους δίνετε. Φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι, να προσέρχεστε εγκαίρως, να έχετε υπομονή και να ενθαρρύνετε τους άλλους αθλητές κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Συγκέντρωση της προσοχής στις δυνάμεις σας 
mtb mola -parnitha

Είναι τόσο εύκολο να το κάνει κανείς αυτό. Όταν είναι κανείς καλός σε κάτι – όπως στο να διασχίζει άνετα μια βραχώδη περιοχή – συνεχίζει να το κάνει. Όταν δεν είναι καλός σε κάτι – όπως στο πέρασμα πάνω από κομμένο κορμό δέντρου- επιλέγει είτε κάποιο κοντινό μονοπάτι ή κατεβαίνει από το ποδήλατό του και περνάει με τα πόδια από πάνω. Προσωπικά έχω αποφύγει αμέτρητες φορές τεράστιους, πεσμένους κορμούς δέντρων επειδή δεν μπορούσα να περάσω από πάνω τους. Αν συγκεντρώνεστε απλά στις δυνάμεις σας, δεν θα μπορέσετε ποτέ να περάσετε πάνω από αυτό το κορμό. Αντί για αυτό, δώστε προσοχή στα μέρη όπου δυσκολεύεστε. Προσπαθήστε να εξοικειωθείτε με κάθε μια από τις περιοχές που σας δυσκολεύουν σε κάθε σας βόλτα και θα αρχίσετε να παρατηρείτε βελτίωση.

 

Το να μην φοράτε ποδηλατικές βερμούδες με επένδυση 

Πώς να το θέσω; Αν δεν φοράτε βερμούδες με επένδυση, κάντε παρακαλώ στον εαυτό σας την χάρη και αγοράστε ένα ζευγάρι πριν από την επόμενη βόλτα σας. Έχω ακούσει άπειρους νέους ποδηλάτες να μιλούν για τις επώδυνες εμπειρίες τους στα «επίμαχα» σημεία μετά την ποδηλασία. Οι εξειδικευμένες βερμούδες για την ποδηλασία είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μειώνουν, αν όχι να εξαλείφουν τον πόνο.  Παρέχουν επένδυση στα σημεία που πρέπει, σκόπιμα τοποθετημένες ραφές και ύφασμα που επιτρέπει την πλήρη κίνηση. Δεν σας αρέσουν οι σφιχτές, εφαρμοστές βερμούδες; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές κανονικές στην όψη χαλαρές βερμούδες με εσωτερική επένδυση στην αγορά. Δοκιμάστε μερικές!

Ανεπαρκείς  προμήθειες  νερού & φαγητού 

Η δίωρη ορεινή σας διαδρομή είναι πιθανό να μετατραπεί σε ολοήμερη υπόθεση αν κάτι πάει στραβά. Ο καιρός μπορεί να αλλάξει, τα ποδήλατα μπορεί να σπάσουν και τα  μονοπάτια μπορεί να μην διαθέτουν τόσο ευκρινή σήμανση όσο ελπίζατε. Καλώς ή κακώς έχω περάσει κι εγώ τις δικές μου ατυχίες και μια επιπλέον μπάρα ενέργειας, ένας περισσευούμενος σωλήνας και ένα πολυεργαλείο που αποθήκευσα στον υδρόσακο μου αποδείχτηκαν σωτήρια αναρίθμητες φορές. Μην πάτε στο δάσος απροετοίμαστοι. Ενημερωθείτε για τις απαραίτητες προμήθειες που θα πρέπει να έχετε μαζί σας στις βόλτες.

Ακατάλληλο ντύσιμο 

Θα μάθετε γρήγορα ότι δεν μπορείτε να βγαίνετε για ορεινή ποδηλασία φορώντας τα ίδια ρούχα ή ακόμα χρησιμοποιώντας τις ίδιες στρώσεις κάθε φορά. Η τοποθεσία που επιλέγετε, η διάρκεια και η ώρα της ημέρας αποτελούν από κοινού παράγοντες που καθορίζουν πόσα επιπλέον ρούχα θα πρέπει να έχετε μαζί σας. Αν πρόκειται η βόλτα σας να έχει κάποια διάρκεια, ελέγξτε τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά την λήξη της βόλτας σας. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, η θερμοκρασία μπορεί να σημειώσει δραματική πτώση. Μάθετε πως ντύνεστε σωστά έτσι ώστε να μπορείτε να εκδράμετε κάθε εποχή και με οποιοδήποτε καιρό.

Απουσία κράνους

Μακάρι να ήταν αυτονόητο, αλλά συμβαίνει να γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που αρνούνται να φορέσουν το κράνος τους, όταν κάνουν ποδήλατο. Δεν ξέρω γιατί. Για εμένα το κράνος είναι όπως η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Φυσικά μπορεί κανείς να επιλέξει να μην το φορέσει, αλλά γιατί; Και τα δυο μπορεί να σώσουν την ζωή σας σε περίπτωση σύγκρουσης. Με το πέρασμα των χρόνων, τα κράνη έχουν εξελιχθεί τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά. Μάθετε  πώς να επιλέξετε το κράνος που σας ταιριάζει καλύτερα.

Timbertrail.gr
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 13:36
 

worldsmarathons

            logo

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo