World Adventures


Yukon Arctic Ultra PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
World Adventures
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 10:40

phoca thumb_l__mg_3337 1

Πάρε ένα αεροπλάνο (ή αεροπλάνα από την Ελλάδα) για το Γιούκον του Καναδά και ζήσε μία από τις δυσκολότερες περιπέτειες στον κόσμο. Ο υπερμαραθώνιος Yukon Arctic Ultra σίγουρα δεν είναι ένας αγώνας για όλους, αλλά αυστηρά για μυημένους adventurous, αφού εκτός από άριστη φυσική κατάσταση θα πρέπει να διαθέτεις και γνώσεις επιβίωσης σε πολικές συνθήκες και στρατηγική τερματισμού σ' έναν αγώνα εξαντλητικό με θερμοκρασίες που αγγίζουν τον μήνα Φεβρουάριο τους -50 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά, έχεις τη δυνατότητα να βάλεις τον δικό σου δείκτη δυσκολίας επιλέγοντας τους "μικρούς" αγώνες των 160χλμ και  320χλμ εκτός κι αν σε "παίρνει" να τερματίσεις τα 692χλμ από το Whitehorse στο Dawsoncity. Τώρα αν την "έχεις δει" ποδηλάτης ή σκιερ μπορείς να επιλέξεις και τον τρόπο μετακίνησης με ποδήλατο ή με cross country ski ή απλά με τα πόδια που επιλέγουν άλλωστε και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες.

Σε σχέση με τη δυσκολία του ο αγώνας έχει αρκετές συμμετοχές κυρίως από τον Καναδά αλλά και από άλλες χώρες, ακόμα και από τη νότια Αφρική!! Όσο για το κόστος, αν κλείσεις έγκαιρα τη συμμετοχή σου θα πληρώσεις κάτι λιγότερο από 2.500€. Περισσότερα στο site του αγώνα...

TIMBERTRAIL.GR
 
TIERRA VIVA ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
World Adventures
Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 20:04

04tierraviva ericschroeder_2032-e1409407491585

Ο πολυήμερος αγώνας περιπέτειας TIERRA VIVA γίνεται κάθε χρόνο την Άνοιξη στα υψίπεδα της βόρειας Παταγονίας και στην Κορδιλιέρα των Άνδεων στη Χιλή. Οι 4μελείς μικτές ομάδες των αγωνιζομένων, θα πρέπει να διασχίσουν 600 απαιτητικά χιλιόμετρα ανάμεσα σε ποτάμια, λίμνες, βουνά και ηφαίστεια, με τρέξιμο ή περπάτημα, ορεινή ποδηλασία και κανό. Τα μέλη κάθε ομάδας, θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες,  περνώντας από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου (check points) και εναλλάσσοντας διάφορα σπορ, με στόχο τον τερματισμό.  Στατιστικά, έχει υπολογιστεί ότι οι γρηγορότερες ομάδες  χρειάζονται περίπου 5 μέρες για περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, ενώ οι  πιο αργοί,  ολοκληρώνουν την προσπάθεια έπειτα από περίπου μία εβδομάδα.  

Ο αγώνας TIERRA VIVA, είναι μέλος του ΑRWS (Adventure Race World Series) και συγκεντρώνει τουλάχιστον 30 ομάδες (όριο αγώνα) δίνοντας στους συμμετέχοντες μια πραγματική αίσθηση περιπέτειας στο δύσκολο πεδίο της Παταγονίας και των Άνδεων.

TIMBERTRAIL.GR
 
GODZONE Expedition Race PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
World Adventures
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 00:04

Tobes4 2863515b

Ο αγώνας περιπέτειας GODZONE είναι ένας πολυήμερος συνεχόμενος αγώνας τύπου Expendition Race που γίνεται κάθε χρόνο μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου στην περιοχή South Island Wanaka στη Νέα Ζηλανδία. Η διαδρομή των 500χλμ περίπου διασχίζει μερικά από τα ομορφότερα και εντυπωσιακά τοπία του νησιού και οι 35 περίπου μικτές τετραμελείς ομάδες θα πρέπει να φθάσουν στον τερματισμό, χρησιμοποιώντας γνώσεις και δεξιότητες στην πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία, το κάνοε/καγιάκ και τον προσανατολισμό.

 
Αγώνες στα όρια της αντοχής
World Adventures

tour-des-tor-des-géants-toughest-ultras

10/7/16

Οι αγώνες αντοχής είναι διαδεδομένοι σε όλο τον κόσμο. Όμως, εκτός από τους αυτούς,  υπάρχουν και οι δοκιμασίες πρόκλησης των ανθρώπινων ορίων, οι αγώνες υπεραντοχής όπου ο άνθρωπος δεν αντιμετωπίζει απλά το χρονόμετρο την κούραση και την εξάντληση, αλλά και τα στοιχεία της φύσης πολλές φορές στην πιο ακραία τους έκφραση...

Επιμέλεια/Mετάφραση: Ανδρέας Καλογερόπουλος

 
Βόρειος Πόλος: Μαραθώνιος στους… -41 βαθμούς Κελσίου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
World Adventures
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 22:27

Start-of-Ice-marathon

Για κάποιους δρομείς φαίνεται πως δεν είναι και… τόσο δύσκολος ένας κανονικός μαραθώνιος, γι’ αυτό και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στους -41 βαθμούς Κελσίου.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2