Περάστε τεχνικά πάνω από τον κορμό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
ΜTB Training
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 00:39
Τα φυσικά εμπόδια είναι κάτι που συναντούμε συνέχεια στην ορεινή ποδηλασία. Πεσμένοι κορμοί, πέτρες και λακούβες είναι στην ημερήσια διάταξη της βόλτας ή του αγώνα. Αντί να παρακάμψετε τον κορμό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο στενό μονοπάτι, προσπαθήστε να περάστε από πάνω του!

Από την Beth Puliti, About.com Guide

Ξεκινήστε από το μικρότερο τμήμα

Τα φυσικά εμπόδια είναι κάτι που συναντούμε συνέχεια στην ορεινή ποδηλασία. Πεσμένοι κορμοί, πέτρες και λακούβες είναι στην ημερήσια διάταξη της βόλτας ή του αγώνα. Αντί να παρακάμψετε τον κορμό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο στενό μονοπάτι, προσπαθήστε να περάστε από πάνω του! Αρχικά προσπαθήστε να διασχίσετε το μικρότερο τμήμα του κορμού. Πολλές φορές θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποιο υπόλειμμα από τον κορμό. Σε αυτή την περίπτωση, κατευθύνετε την μπροστινή ρόδα του ποδηλάτου σας στο άνοιγμα.

Επιβραδύνετε καθώς πλησιάζετε στο εμπόδιο
maxresdefault

Καθώς προσεγγίζετε τον κορμό χαμηλώστε την ταχύτητά σας. Ανασηκωθείτε ελαφρώς από την σέλα σας με τα γόνατά λυγισμένα. Ρυθμίστε την πορεία του πεταλιού ώστε το κυρίαρχο πόδι σας να βρίσκεται εμπρός καθώς μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσετε το πεντάλ για να διασχίσετε το εμπόδιο. Το βάρος πρέπει να μετατοπίζεται στην άκρη του δακτύλου του ποδιού και ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται κάθετα στο σκελετό του ποδηλάτου σας. Η επαφή με τον κορμό υπό γωνία θα προκαλέσει την πλευρική ολίσθηση των ελαστικών σας κατά μήκος του κορμού.

Ανάβαση και Πέρασμα από πάνω

Σιγουρευτείτε ότι τα πόδια σας είναι σε επίπεδη θέση καθώς ξεκινάτε να ανεβαίνετε και να περνάτε πάνω από τον κορμό.

Λίγο πριν έρθετε σε επαφή με τον κορμό, συμπιέστε το σώμα σας λυγίζοντας τα χέρια σας και σπρώχνοντας προς τα κάτω προς το τιμόνι. Σχεδόν αμέσως, ωθήστε το σώμα σας προς τα πάνω και τραβήξτε το τιμόνι προς τα πάνω. Η αναπήδηση από το μπροστινό πιρούνι και το λάστιχο θα σας βοηθήσει να σηκώσετε το βάρος του ποδηλάτου σας πάνω στον κορμό. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι σε επίπεδη θέση καθώς αρχίζετε να ανεβαίνετε και να διασχίζετε τον κορμό.

Πέρασμα από πάνω και Έξοδος

Μόλις το μπροστινό σας λάστιχο βρίσκεται πάνω από τον κορμό, ρίξτε το βάρος σας προς τα εμπρός. Αν έχετε ασφαλίσει τα πόδια σας στα πεντάλ  με SPD  ή καλουπιέδες, τραβήξτε τα ελαφρώς προς τα πάνω κάνοντας πεντάλ. Με αυτό τον τρόπο ο πίσω τροχός σας θα περάσει πάνω από τον κορμό. Αν κάνετε ποδήλατο με επίπεδα πεντάλ, συνεχίστε απλά την πορεία του πεντάλ για να κατευθύνετε τον πίσω τροχό σας πάνω από το εμπόδιο.

Αποκτήστε την τεχνική:

•Διατηρήστε τα πόδια και τα πεντάλ σε επίπεδη θέση λίγο πριν φτάσετε στον κορμό.
•Λυγίστε τα γόνατά σας για να κρατήσετε την ισορροπία σας και να παραμείνετε ευκίνητοι.
•Μην φρενάρετε! Είναι ευκολότερο να συνεχίσετε πάνω από ένα εμπόδιο από το να σταματήσετε στην μέση και να βρείτε πάτημα από κάποια επισφαλή θέση.
• Διατηρήστε την φόρα σας.
Τimbertrail.gr 
 

WORLD RACES

Patagonian International Marathon  

PIM 6_for_web

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας είναι ένας αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χιλή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine. Από την πρώτη διοργάνωση το 2012, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς ...Περισσότερα

Susitna 100

13071343

Η κοιλάδα Μatanuska-Susitne είναι μια περιοχή στη νότια κεντρική Αλάσκα. Απέχει 56χλμ βόρεια του Anchorage και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε υπερμεγέθη λαχανικά που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην ετήσια έκθεση της πόλης...Περισσότερα 

Summer Mix 2017

αρχείο λήψης