Robert Marion PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTB Community
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 10:35

547326 513405008676300_1229871330_n 

Ο Robert Marion είναι σήμερα ποδηλάτης σε επαγγελματική ομάδα της χώρας του και μας περιγράφει την εποχή που ξεκίνησε την ποδηλασία με σκοπό να χάσει βάρος όντας παχύσαρκος. "Μην αποθαρρύνεστε, συνεχίστε να προσπαθείτε" μας προτρέπει και μας δίνει το παράδειγμά του. 

Ας δούμε τι συζήτησε με την Beth Puliti, για το About.com Guide
 
 

About.com: Ποιες είναι οι πρώτες σου αναμνήσεις από την ποδηλασία;

Robert Marion: 2004, ένας παχύς άντρας γύρω στα 115 κιλά με ένα ποδήλατο από πολυκατάστημα και ένα μπλουτζίν και χοντρά οπίσθια να περπατάω πολύ και να θέλω να χάσω βάρος.

About.com: Πως «κόλλησες» με την ορεινή ποδηλασία;

Robert Marion: Προσπαθούσα να χάσω βάρος. Έμαθα για έναν αγώνα ορεινής ποδηλασίας περίπου μια ώρα απ’ το σπίτι μου, και όντας ανταγωνιστικός σε οτιδήποτε κάνω, πήγα στον αγώνα. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν αν έπρεπε να εγγραφώ ως αρχάριος ή ως εργασιομανής. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως δεν θα είμαι πάντα πάνω από 100 κιλά και έτσι γράφτηκα ως αρχάριος και τερμάτισα δεύτερος. Κόλλησα!

About.com: Πως είναι να είναι κανείς επαγγελματίας αθλητής;

Robert Marion: Είναι υπέροχο! Όλες οι επευφημίες και η υποστήριξη από τους οπαδούς είναι συναρπαστικές! Πάντα ήθελα να είμαι επαγγελματίας αθλητής. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι καβαλούσα ένα ποδήλατο και θα φορούσα εσώρουχα δημοσίως.

About.com: Σαν παιδί σκέφτηκες ποτέ ότι αυτό θα έκανες στην ζωή σου;

13.marion.racing.closeup

Robert Marion: Μεγάλωσα οδηγώντας αγωνιστικά αυτοκίνητα και παίζοντας ποδόσφαιρο. Πάντοτε πίστευα ότι μπορεί να έκανα κάτι τέτοιο. Τελείωσα το κολλέγιο ως βοηθός φυσικοθεραπευτή και αφοσιώθηκα σε αυτό το επάγγελμα για πέντε χρόνια από το 2003-2008. Διατηρώ όλα μου τα προσόντα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστούν. Όταν ξεκίνησα την ποδηλασία μου έγινε τρόπος ζωής. Πούλησα τρία αυτοκίνητα και χρησιμοποίησα τα χρήματα για να ανοίξω ένα μαγαζί με ποδήλατα το 2005 το οποίο διατηρώ ακόμα και εργάζομαι καθημερινά με πλήρες ωράριο παράλληλα με την προπόνηση.

About.com: Ποια θεωρείς την μεγαλύτερη επιτυχία σου στην ποδηλασία μέχρι σήμερα;

Robert Marion: Η νίκη μου στην επαγγελματική κατηγορία ανδρών του Αμερικανικού Τριπλ Κράουν το 2012 ή το ότι έχασα περίπου 50 κιλά. Συνεχώς προσπαθώ να αποφασίσω ανάμεσα στα δυο.

About.com:  Πως αντιμετωπίζεις το σωματικό και ψυχολογικό στρες των αγώνων;

Robert Marion: Δεν είχα ποτέ μεγάλο πρόβλημα με το άγχος, ούτε το ψυχολογικό ούτε το σωματικό. Προσπαθώ απλά να είμαι συγκεντρωμένος στο μέλλον και σε αυτό που μπορώ να κάνω εγώ για να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Αποδίδω καλά υπό το βάρος του άγχους ή της πίεσης.  Το χρησιμοποιώ ως καύσιμο. Επίσης έχω μεγάλη υποστήριξη από την γυναίκα μου, γεγονός που διευκολύνει τα πράγματα, καθώς και πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους χορηγούς του καλύτερου εξοπλισμού.

About.com: Τι περιλαμβάνει μια συνηθισμένη ημέρα προπόνησης;

Robert Marion: 2-4 ώρες ζώνης, 1-2 ώρες ποδήλατο με σημαντικά διαλείμματα γύρω στα 10-12 λεπτά κάθε φορά. Ο προπονητής μου κι εγώ προσπαθούμε να μένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας ενώ εργαζόμαστε πάνω στις αδυναμίες μου.

About.com: Πως διατηρείς την φυσική σου κατάσταση εκτός αθλητικής σεζόν;

Robert Marion: Εκτός αθλητικής σεζόν; Κινούμαι συνεχώς μεταξύ ορεινής ποδηλασίας και αγώνες cyclocross, και από τους αγώνες cyclocross πίσω στην ορεινή ποδηλασία. Δεν έχω περάσει περισσότερο από πέντε μέρες εκτός ποδηλασίας από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι το 2004.

About.com: Θα θέλατε να δώσεις κάποιες συμβουλές σε νέους ποδηλάτες;

Robert Marion: Μην αποθαρρύνεστε. Κάθε φορά θα είναι πολύ δύσκολο και θα θέλετε να παραιτηθείτε, αλλά όλοι έχουμε περάσει τέτοιες στιγμές (και ακόμα περνάμε). Συνεχίστε να προσπαθείτε. Όταν (όχι αν) νιώθετε ότι θέλετε να πέσετε, σηκωθείτε γρήγορα, αφήστε το αίμα να κυλήσει και τραβήξτε μπροστά. Προκαλέστε τον εαυτό σας. Αν δεν πονέσετε, δεν προκαλείτε αρκετά τον εαυτό σας. Η ανταμοιβή θα έρθει αν επιμείνετε αρκετά. Ποτέ δεν ξέρετε που μπορεί να σας βγάλει κάθε μονοπάτι. Να είστε έτοιμοι να ταξιδέψτε.

Τimbertrail.gr 
 

WORLD RACES

Patagonian International Marathon  

PIM 6_for_web

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας είναι ένας αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χιλή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine. Από την πρώτη διοργάνωση το 2012, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς ...Περισσότερα

Susitna 100

13071343

Η κοιλάδα Μatanuska-Susitne είναι μια περιοχή στη νότια κεντρική Αλάσκα. Απέχει 56χλμ βόρεια του Anchorage και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε υπερμεγέθη λαχανικά που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην ετήσια έκθεση της πόλης...Περισσότερα 

Baikal Ice Marathon

training to run 1-long

Η λίμνη Βαϊκάλη σχηματίστηκε πριν από 25 περίπου εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς. Το καλοκαίρι οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν μια μοναδική φυσική πανδαισία με το πράσινο φόντο να κυριαρχεί...Περισσότερα