Kirt Voreis PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
MTB Community
Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 07:36

kirt.ashx

Ο επαγγελματίας ορεινός  ποδηλάτης εξηγεί γιατί ο ίδιος πιστεύει στην ανταποδοτική βοήθεια

Από την Beth Puliti, About.com Guide

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από τον επαγγελματία αναβάτη της ορεινής ποδηλασίας στις κατηφορικές διαδρομές, τα διπλά σλάλομ και το ελεύθερο στιλ Kirt Voreis. Ο αθλητής στην ελίτ-ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας Team CLIF Bar μιλά για το  πρόγραμμα της Ακαδημίας για όλα τα είδη ποδηλασίας AllRide Academy.

Για να κατανοήσει κανείς καλύτερα τους λόγους για τους οποίους οι επαγγελματίες αθλητές αποφασίζουν ότι πρέπει να ανταποδώσουν στην βιομηχανία την υπέροχη ζωή που τους έχει χαρίσει  ο αθλητικός σύμβουλος ψυχολογίας Paige Dunn, δηλώνει, ότι οι “επαγγελματίες πρέπει να διατηρούν επίσης τα κίνητρα τους, και ότι οι αγώνες για την κατάκτηση ενός υψηλότερου στόχου συμβάλλουν ώστε ο αθλητής να παραμένει αφοσιωμένος και να συνεχίζει να προσπαθεί καθημερινά.

Beth Puliti: Τι είναι η Ακαδημία AllRide;

Kirt Voreis: Η Εξειδικευμένη Ακαδημία AllRide δίνει στα παιδιά την εμπειρία της ευγενούς άμιλλας, της συναδελφικότητας, της επιτυχίας, της αποτυχίας, της επιμονής και των δεξιοτήτων ζωής μέσα από τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μου τα συνάντησα σε εκδηλώσεις ή  σε σταθμούς κατά την διάρκεια της περιήγησης μου στην Βόρεια Αμερική. Με το που βλέπω ένα παιδί και καταλαβαίνω ότι έχει ταλέντο προσφέρομαι να ενισχύσω το πάθος του προσκαλώντας το σε εκδηλώσεις και καταγράφοντας τις δεξιότητες του σε web videos ή προωθώντας τες μέσω Δ.Σ. Στην πορεία τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επιβιώνουν στον χώρο του αθλητισμού και των χορηγών από πρώτο χέρι.

Beth Puliti: Γιατί δημιουργήσατε την ακαδημία;

Kirt Voreis: δημιούργησα την Ακαδημία επειδή παρατήρησα ότι υπήρχε ένα κενό στην ανάπτυξη νεανικών προγραμμάτων σε αυτό το τομέα της αθλητικής βιομηχανίας. Τα προγράμματα που προσφέρονταν απευθύνονταν σε παιδιά οι γονείς των οποίων είχαν την δυνατότητα να τους αγοράσουν έναν χορηγό. Ήθελα να γίνω χορηγός σε παιδιά που είχαν ταλέντο και αυθεντικό πάθος για την ποδηλασία, και τα οποία είχαν λίγους ή καθόλου πόρους για να συνεχίσουν στο άθλημα. Μεγαλώνοντας, συνάντησα ανθρώπους που με βοήθησαν να καλλιεργήσω το πάθος μου, οπότε πάντοτε ήμουν υπέρ της ανταπόδοσης αυτής της βοήθειας παρέχοντας ο ίδιος βοήθεια σε άλλους ανθρώπους.

Beth Puliti: Τι μπορούν να μάθουν οι αναβάτες στην Ακαδημία AllRide ;

Kirt Voreis: Πρώτα από όλα, έχει να κάνει με την αναγνώριση. Προσπαθώ να παρουσιάζω την προσωπικότητα και τις δεξιότητες του αναβάτη μέσω web videos. Όσο πιο γνωστοί είναι, τόσο πιο πολύτιμοι γίνονται στην αθλητική βιομηχανία. Αυτό αναγκάζει τον αναβάτη να αντιμετωπίσει την πίεση που δημιουργεί μια χορηγία. Από την στιγμή που κάποιοι θα τον προσέξουν, είναι στο χέρι του αναβάτη να εμπνεύσει μια ομάδα οπαδών με την προσωπικότητα, την γενναιοδωρία και τις επιδόσεις του. Όπως και σε κάθε δουλειά έτσι και για την απόκτηση μιας χορηγίας στο χώρο της ορεινής ποδηλασίας, ότι δίνει κανείς παίρνει.

Beth Puliti: Γιατί πιστεύετε πως είναι σημαντικό να κινητοποιήσετε την επόμενη γενιά σε υπαίθριες δραστηριότητες;

Kirt Voreis: Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κινητοποιήσουμε την επόμενη γενιά να ασχοληθεί με τις υπαίθριες δραστηριότητες καθώς έχουμε γεμίσει τις πόλεις με όσα χρειαζόμαστε και έχουμε χάσει την αίσθηση της εξερεύνησης και της επιμονής. Η φύση είναι σκληρή. Όπως λέει και μια ρήση: τίποτα δεν είναι εξ’ αρχής καθορισμένο. Στην φύση όλα εξαρτώνται από την προσπάθεια. Αν ξεκινήσεις την αναρρίχηση θα πρέπει να την ολοκληρώσεις. Όσο πιο πολύ προσπαθείς τόσο πιο πολύ προχωράς.

Beth Puliti: Ποιες είναι οι πρώτες σας αναμνήσεις από την ορεινή ποδηλασία;

Kirt Voreis: Οι πρώτες μου αναμνήσεις από την ορεινή ποδηλασία χρονολογούνται από την παιδική μου ηλικία, όταν κυνηγούσα κροταλίες με το BMX ποδήλατό μου. Υποδυόμουν ότι αντί για BMX είχα ποδήλατο ορεινής ποδηλασίας (MTB) και μπορούσα να κατρακυλώ μέσα από μεγάλους χωματόδρομους και θάμνους. Έδεσα ακόμα και ένα μπουκάλι νερό στο σκελετό του ποδηλάτου και προσέθεσα λάστιχα για να τρέχω πιο μακριά.

Beth Puliti: Έχετε κάποια συμβουλή να δώσετε σε αρχάριους ποδηλάτες;

Kirt Voreis: Να ξεκινήσουν ορεινή ποδηλασία, θα τους σύστηνα να πάνε σε ένα κατάστημα και να αγοράσουν ένα demo - bike. Τα περισσότερα καταστήματα ενοικιάζουν ποδήλατα. Ρωτήσετε στο κατάστημα αν υπάρχει κανείς που να κάνει μαθήματα ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή ή αν υπάρχει κάποια ντόπια ομάδα αναβατών στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε. Αν προτιμάτε να εξορμήσετε μόνοι τότε προμηθευτείτε έναν χάρτη μονοπατιών από το κατάστημα και ξεκινήσετε από μεγάλους χωματόδρομους για να εξοικειωθείτε με την μετατόπιση και το φρενάρισμα. και την αίσθηση της περιπέτειας.

Τimbertrail.gr/Mάιος 2013

 

WORLD RACES

Patagonian International Marathon  

PIM 6_for_web

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας είναι ένας αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χιλή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine. Από την πρώτη διοργάνωση το 2012, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς ...Περισσότερα

Susitna 100

13071343

Η κοιλάδα Μatanuska-Susitne είναι μια περιοχή στη νότια κεντρική Αλάσκα. Απέχει 56χλμ βόρεια του Anchorage και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε υπερμεγέθη λαχανικά που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην ετήσια έκθεση της πόλης...Περισσότερα 

Baikal Ice Marathon

training to run 1-long

Η λίμνη Βαϊκάλη σχηματίστηκε πριν από 25 περίπου εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς. Το καλοκαίρι οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν μια μοναδική φυσική πανδαισία με το πράσινο φόντο να κυριαρχεί...Περισσότερα