ABOUT TT


PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
ABOUT TT
 TIMBERTRAIL tshirt
 1. Who is who    

Το TIMBERTRAIL.GR  είναι ένας έγκυρος διαδικτυακός τόπος, που μας οδηγεί στο συναρπαστικό κόσμο των σπορ, με επιλεγμένη αρθρογραφία για το τρέξιμο και το ποδήλατο και ποιοτική ανάλυση για τη διατροφή, τη φυσική κατάσταση, την προπόνηση, τους αγώνες κ.ά. 

Το timbertrail.gr διαθέτει τη δική του μοναδική ταυτότητα. Κι αυτό, γιατί δεν δημιουργήθηκε στα πρότυπα άλλων sites δρομικού ή ποδηλατικού περιεχομένου, ή απλά ακολουθώντας τα trends της εποχής, αλλά ως ένας ιστοχώρος που εκφράζει ακριβώς τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των εμπνευστών του και προαγάγει την δια βίου άθληση και τον φυσικό τρόπο ζωής μέσω οποιασδήποτε ωφέλιμης αθλητικής δραστηριότητας. 

Αξιοποιώντας την πολύχρονη ενασχόλησή μας με τα ορεινά σπορ, το τρέξιμο, το ποδήλατο, τη χιονοδρομία, την ορειβασία, θεωρήσαμε ωφέλιμο να μεταδώσουμε γνώσεις και πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για όλους. Η αρθρογραφία που δημοσιεύουμε προέρχεται από έγκυρους και καταξιωμένους προπονητές και ειδικούς από το χώρο των αθλημάτων αντοχής, αλλά και από εμπειρικές προσεγγίσεις συντακτών-αθλητών που μεταφέρουν την δική τους οφέλιμη οπτική. 

Το timbertrail.gr δεν υποκαθιστά τον προπονητή, τον διατροφολόγο ή κάποιον άλλο ειδικό. Το timbertrail.gr αρθρογραφεί, ενημερώνει, δίνει ερεθίσματα και γενικότερα δίνει τροφή για σκέψη και γνώση σε κάθε αθλούμενο που θέλει να μάθει περισσότςερα για τη δραστηριότητά του.  

3. Τι προσφέρει ο διαδικτυακός τόπος
  • Εξειδικευμένη αρθρογραφία για την προπόνηση, τη διατροφή, τη φυσική κατάσταση, τους αγώνες και ποιοτική ανάλυση των θεμάτων ανάλογα με το κοινό (αρχάριοι, μέσοι, προχωρημένοι).
  • Ποιοτική εξειδίκευση σε δημοφιλείς αθλητικές δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία και προτάσεις για προπόνηση, διαδρομές, εξοπλισμό κ.α.
  • Παρουσίαση και γνωριμία με άγνωστα ή λιγότερο διαδεδομένα σπορ περιπέτειας και δράσης, καθώς και extreme σπορ.
  • Συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων αθλητών αλλά και fun sportsmen που διακρίνονται για την αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν.
  • Οργάνωση αθλητικών συναντήσεων και προπονήσεων.
  • Νέα και ενημέρωση για θέματα υγείας και αθλητισμού από τον επιστημονικό χώρο και την έρευνα.  
4. Στατιστικά επισκεψιμότητας από το Googleanalytics
image003

Eπισκεψιμότητα περιόδου 1/9/2014-1/10/2014

5. Προφίλ επισκεπτών 

Οι επισκέπτες του timbertrail.gr, όπως προκύπτει από τα στατιστικά της σελίδας στο facebook, είναι στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που αναζητούν συνειδητά τρόπους αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους, κυρίως μέσα από την άθληση και την αναψυχή.

Σύμφωνα με τα στατιστικά έχουμε τον πίνακα 1.

Ηλικιακές ομάδες πουέχουν κάνει like στη σελίδα
Ηλικιακές ομάδες που προσελκύουν τα δημοσιεύματα της σελίδας 
 Σύνολο Άνδρες 69% Σύνολο Γυναίκες 30%    Σύνολο Άνδρες 54% Σύνολο Γυναίκες 43% 
18-24  Άνδρες 8% Γυναίκες 5%    18-24   Άνδρες 4% Γυναίκες 6% 
25-34 Άνδρες 21% Γυναίκες 10%      25-34   Άνδρες 15% Γυναίκες 17% 
35-44  Άνδρες 21% Γυναίκες 8%     35-44   Άνδρες 19% Γυναίκες 14% 
45-54  Άνδρες 12% Γυναίκες 4%    45-54  Άνδρες 10% Γυναίκες 3%
55-64  Άνδρες 4% Γυναίκες 1%            55-64   Άνδρες 3% Γυναίκες 1%

 

Πίνακας 1

Οι ηλικιακές ομάδες 25-34 & 35-44 αποτελούν την πλειοψηφία των επισκεπτών του timbertrail.gr. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ένα ενεργό και με υψηλή κατάρτιση νενικό κοινό, ενημερώνεται και παρακολουθεί την αρθρογραφία μας. Αξιοσημείωτη είναι και η προσέλκυση των γυναικών, ιδιαίτερα στις νεανικές ηλικίες 18-24 & 25-34 που υπερβαίνει το αντίστοιχο ανδρικό κοινό, ενώ και στην ηλικιακή ομάδα 35-44 η προσέλκυση των γυναικών είναι αρκετά υψηλή. Το κοινό του timbertrail.gr δεν ανήκει στην πλειοψηφία του στους "σκληροπυρηνικούς" των αθλημάτων, αλλά στην κατηγορία των fitness fun που έχουν ως αρχικό στόχο την άθληση για την υγεία και την ευχαρίστηση.   

image0RGRG02

Ηλικιακό προφίλ φίλων TIMBERTRAIL.GR/24-11-2015

image0TGTG04

Ηλικιακό προφίλ κοινού που προσέλκυσαν οι δημοσιεύσεις του TIMBERTRAIL.GR/24-11-2015  

 

Οlympus Marathon 2
         Olympus Marathon 2007 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ TIMBERTRAIL.GR 

Oρισμός του σπόρτσμαν ο Ανδρέας Καλογερόπουλος ασχολήθηκε με πολλά σπορ από την παιδική του ηλικία. Ποδόσφαιρο, ποδήλατο, τένις, ιππασία, σκι, διαμόρφωσαν μια πολύπλευρη αθλητική ιδιοσυγκρασία που τον ακολουθεί έως σήμερα, αφού συνδυάζει τα δρομικά, με τα ορεινά και τα σύνθετα σπορ όπως το τρέξιμο, το ορεινό τρέξιμο, η ορεινή ποδηλασία, το δίαθλο, το σκι, και η ορειβασία χειμερινού βουνού.Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο τμήμα Μedia του ΕΕΟ με Master of Arts στην Επικοινωνία & Διαφήμιση (Middlesex University 2005), με μελέτη στη χορηγική δράση των Ολυμπιακών Χορηγών του 2004. Το 2002, συνέβαλε ως υπεύθυνος επικοινωνίας  στη διεξαγωγή του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου για τον Αθλητισμό στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση με θέμα “Άσκηση, Ευρωστία και Ποιότητα Ζωής” με διοργανωτή τον Δήμο Αμαρουσίου. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για τη διατροφή, την προπόνηση, για τις πρώτες βοήθειες, έχει δίπλωμα ΕΟΟΑ Ορειβατικής Σχολής-Χειμερινού Βουνού 1ου επιπέδου (ΣΕΟ Αθήνας 2003) και έχει τρέξει σε περισσότερους από 140 αγώνες δρόμου, ορεινού τρεξίματος, διάθλου & ορεινής ποδηλασίας συνολικά από το 2003. Επίσης, έχει 10 τερματισμούς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και συνολικά 11 τερματισμούς σε Μαραθώνιο δρόμο και 7 τερματισμούς σε ορεινούς Μαραθωνίους. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε έντυπα & ηλεκτρονικά ΜΜΕ (Hachete Rizzoli, Planet FM κ.α.), ως κειμενογράφος (KINO ΤV & MOVIE PRODUCTIONS), ως αρθρογράφος/επιμελητής ύλης (Fun in Action, dromeasclub.gr, timbertrail.gr) και ως υπεύθυνος εσωτερικών εκδόσεων στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος του ιατρικού τμήματος στην εταιρεία VIVAPHARM SA. 

 Αναλυτικά οι αγώνες του